"Maaşına Zam, İşine Son!"

0

bit.ly/firmabildirim üzerinden tarafımıza ulaşan şikayetlerden bir tanesini sizlerle paylaşmak isteriz. Bu tarz konularda neler yapılması gerektiği konusunda tecrübelerinizi ve bilgilerinizi hem bizimle hem de mağdurla ve sayfanın tüm takipçileri ile paylaşmak ister misiniz?


Bize gelen mesaj şu şekilde:


"Merhaba, .................... firmasında işimi özveriyle yapmama rağmen, sırf zam talebinde bulunduk diye arkadaşlarıma da göz dağı vermek üzere beni işten çıkardılar. Gerekçe olarak da ırkçılığa uğrayarak Avrupai kafada olduğum için .................... kültürüne uygun olmadığım belirtildi. Şahitlerim ve delillerim de mevcuttur. Ne var ki, hiçbir üst yönetici bu haksızlığa mani olmadı."

 


 

Sanırım iş hayatında sıklıkla yaşanılan durumlardan biridir bu sırf zam talebinde bulunulduğu için başlayan baskılar, mobingler ve sonu işten çıkarmaya kadar varan sevimsiz durumlar. Hatta çalışanlar arasında buna uyarlanmış bir söz de vardır: "Maaşına zam, işine son!" diye. 


Sizce bize ulaşan "Avrupâî kafadaki bu arkadaşımız" ne yapmalı? Hakkını nasıl aramalı? Böyle yaparak işine son veren bir firma muhtemelen haklarını da vermez. Kısacık mesajda dikkati çeken bir başka ibare ise "arkadaşlarıma gözdağı vermek üzere". Bu tarz firmalarda "yılanın başını erken ezmek" düşüncesi vardır. Böylece ses çıkarmayan kemik kadrosu ile mutlu mesut, bir arpa boyu yol alamadan ama büyüdüklerini zannederek çalışmalarına devam ederler. 


Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi? Düşüncelerinizi, fikirlerinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)