Firmalar Bir Bir İflas Ediyor

0

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2023 Haziran ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında 1.938 şirket daha kapandı ve böylelikle yılın ilk 6 ayında toplam 9.852 şirket kapanmış oldu.

2023'ün ilk 6 ayında ise, 2022'in ilk 6 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 4,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 7,9 oranında azalırken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 16,2 yükseldi. Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 6,1, kurulan kooperatif sayısı yüzde 23,3 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,1 azaldı.

1 Günde 32 Firma İflas Etti!

Haziran ayında ise 1938 şirket kapandı. Yani 1 günde ortalama 32 şirket iflas etti. Söz konusu iflaslar ekonominin gidişatını da özetler nitelikte. Türkiye'de son zamanlarda iflas eden meşhur firmalar ise dikkatlerden kaçmadı.

Bahsi geçen bu firmaların bazılarının isimleri ise şu şekilde:

Çoşgun Süt: Aydın şehrinde faaliyet gösteren büyük bir süt firması kısa süre önce iflasını duyurdu.

iflaslara-devamlar.webp

Asdin Tekstil: Türkiye'nin önde gelen tekstil firması iflas etti. Söz konusu firma 58 yıldır faaliyet gösteriyordu. Kumaş üretiminde lider olan Türk firmasının iflası herkesi üzdü.

tekstim-firma.jpg

Hacı Sayid Gıda: 1960 yılında kurulan gıda firması geniş alanda faaliyet gösteriyordu.

Aygün Alüminyum: Yaklaşık olarak 20 ülkede faaliyet gösteren dev alüminyum firması kısa süre önce iflas etti. Bu iflas sektörde büyük şok etkisi yarattı.

ekonomi-iflas.jpg

Detur: Türkiye'nin dünya çapında faaliyet gösteren turizm firması birkaç ay önce iflasını açıkladı.

Kategoriler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)