Yöneticiler Neden İşlerinde Neler Olup Bittiğinden Habersiz?

0



Undercover Boss popüler bir televizyon dizisi. Konusu basit; bir yönetici kimliğini gizleyerek, şirketin ön saflarında çalışmak üzere görevlendiriliyor. Sonuçlar şaşırtıcı değil ve dizi tahmin edebileceğiniz gibi eğlenceli. 


Bir bölümünde, bir gece kulübü zincirinin CEO’su, kimliğini gizleyerek kulüpleri gezdi. Gençlerin kendilerini kaybedene ve acil servislik olana kadar içtiğini görünce çok şaşırdı. Gecenin sonunda kulüplerindeki tuvaletlerin hiç de hoş bir durumda olmadığını görünce şaşkınlığı daha da arttı. 


İşinin gerçekleri konusunda aydınlandı ve temizlikçiler, neredeyse her şeyi yapan yöneticiler, insanların kulübe gelmesini sağlayan genç pazarlamacılar gibi, şirketi için fevkalade önemli olan çalışanlarla tanıştı. 


Dizide her hafta bir yönetici, işletmesinin gerçekleriyle yüzleşiyor ve şaşırıyor. Bu bizi şu soruya götürüyor: Yöneticiler neden işlerinde neler olup bittiğinden habersiz? 


Belki merak eksiliğinin sonucudur. Belki kurumsal konfor alanlarının içinde sıkışıp kalmalarındandır. Belki de hayal gücü eksikliği; bu kadar çok sarhoşlukta bir shot içkiyi bir dolardan az paraya satma kararının etkili olduğunu görememek gibi… 


Sebep ne olursa olsun, bir yöneticinin işinin günlük gerçeklerinin fakında olmaması kabul edilebilir bir şey değil. 


Gerçekten de, en etkileyici ve başarılı liderlerin işinin ayrıntılarına hâkim olduğunu görüyoruz. Bu liderler, her organizasyonun arkasında harika işler beceren ve işini sadece görev olarak görmeyen insanlar olduğunu da biliyor.


Stuart Crainer, Thinkers50 Kurucu Ortağı



Üstteki Koronavirüs Dünyasında Buyology kitabını koronavirüs döneminde Optimist Yayınları ücretsiz olarak dağıtmıştı. Önsözünde yer alan bu girizgâhı sizlerle paylaşmak istedik. Undercover Boss dizisini sizler izlediniz mi acaba? Dizi hakkında tüm bildiklerinizi bizlerle ve diğer okuyucularla paylaşmak ister misiniz? 


Küçük firmalarda belki zor ama binlerce çalışanı olan bir firmada bu dizinin konusunu oluşturan yöneticilerin şirkette tebdil-i kıyafetle çalışması durumu Türkiye'de de uygulanabilir mi acaba? İşverenlerin işçilerle empati yapması konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Sizin patronlarınız empati konusunda başarılı mıdır?


Bizi takip etmeye devam edin lütfen...

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)