Firmalarda Yan Hak Olarak HPV Aşısı Uygulamaları

0

Geçtiğimiz haftalarda Çalışanına Değer Veren Firmalar sayfalarımızda paylaştığımız Bundle'ın çalışanlarına sunduğu HPV aşısı desteği üzerine takipçilerimizden gelen farklı firmalara ait örnekleri de burada yazarak sizlere sunmak istedik. 


Diğer firmalardan bahsetmeden önce HPV aşısı nedir ondan bahsedelim. 

Human Papilloma Virüs yani HPV yaygın görülen, belirti göstermeyen, oldukça bulaşıcı DNA virüsleridir ve cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyonlardan biridir. 200 civarında HPV tipi mevcuttur. Ancak bilinen  yaklaşık 20 farklı türü genital enfeksiyona neden olmaktadır. HPV’nin kanser yapan (yüksek riskli) ve siğil yapan (düşük riskli) tipleri mevcuttur. Yüksek riskli HPV tipleri kadınlarda servikal kanser, vulva, vajina, orofarinks, anüs kanserleri ve ilgili prekanseröz (kanser öncü hücreleri ) lezyonlar; erkeklerde ise anüs ve penis kanserleri ile ilişkilidir.

Bahse konu HPV aşısını çalışanlarına yan hak olarak diğer şirketler aşağıdaki gibidir:

Papara


Deico


Codeway


Sizin çalıştığınız şirketlerde veya bildiğiniz şirketlerde de HPV aşısı yan hak olarak sunuluyor mu? Varsa böyle firmalar lütfen bizimle paylaşınız. Siz HPV aşısının yan hak olarak sunulması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz....

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)