ARIKAN GROUP’TAN ÇALIŞANLARINA %27 ORANINDA ARA ZAM

0

 


Yılların getirdiği deneyim ve özgün tasarımları ile saat ve gözlük sektörüne yön veren Arıkan Group, tüm ekosistemine yönelik hayata geçirdiği “bizimle kazan” felsefesinden hareketle, Temmuz 2024 itibarıyla ücretlere %27 oranında ara zam yaptığını duyurdu. Arıkan Group bu adımıyla, sektöründe örnek bir tavır sergileyerek çalışanların sadece birer personel değil, aynı zamanda şirketin başarısında pay sahibi olan önemli bireyler olduğunu vurguladı.

 

Bünyesinde bulundurduğu markalarla saat ve gözlük sektörünün öncü oyuncuları arasında yer alan Arıkan Group, Temmuz ayından itibaren geçerli olacak şekilde çalışan ücretlerinde iyileşme yaptığını açıkladı. “Winwithus/Bizimlekazan” felsefesiyle çalışanlarının refah seviyesini ve memnuniyetini ön planda tutan Arıkan Group, değişen ekonomik koşullar karşısında çalışanlarının yaşam standartlarını korumak adına %27 oranında zam yaptığını duyurdu.

 

Arıkan Group, tüm çalışanlarını, satış ağını, bayilerini, iş ve çözüm ortaklarını kapsayan bizimle kazan felsefesinin arkasında güçlü bir şekilde durduğunun altını ara zam uygulamasıyla çizmiş oldu.

 

Arıkan Group Hakkında

 

1985 yılında ticari hayatına saat sektörüyle başlayan Arıkan Group, yılların getirdiği deneyim ve özgün tasarımları ile gerçek saat tutkunlarının gönlünde taht kurmuştur.

 

Saat sektöründeki bilgi, tecrübe ve başarısını gözlük sektörüyle pekiştiren Arıkan, aynı zamanda kaliteli işçilik, trend tasarımlar ve malzeme seçimiyle de öne çıkar. Arıkan Group bünyesindeki öncü markalar Belmond, Beverly Hills Polo Club, Citizen, Essence, Gant, Slazenger, Lee Cooper, Quantum ve Wainer ile eşsiz koleksiyonlar sunmaktadır.

 

5.000'in üzerinde bayi ağı ile ithalat ve ihracatta 70 ülkeye uluslararası standartlarda uzman mesleki bilgi, beceri ve tam donanıma sahip olmasının yanı sıra perakende kanalındaki güçlü markası Konyalı Saat ile 40 mağazada gerçek saat ve gözlük markalarını tüketicileriyle buluşturan öncü ve yenilikçi bir firmadır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)